אנחנו אמנם חיים במדינה קפיטליסטית, כך שבאופן תיאורטי המדינה אינה מתערבת בהסכמים הנחתמים בין מעסיקים לעובדים. יחד עם זאת, כמו שכבר עלה ביחידות הקודמות בקורס זה, אין מדינה המקיימת את עקרונות הקפיטליזם באופן מלא תוך הזנחת זכויות העובדים.
לפיכך קובעת המדינה שכר מינימום לשעת עבודה ושכר מינימום לחודש עבודה. יש לציין כי המדינה עושה זאת אך ורק לגבי שכר המינימום, ונכון להיום אינה מגבילה על פי חוק את שכר המקסימום.
נתוני שכר המינימום נקבעים על ידי רשויות המדינה – משרד התעשייה והמסחר ומשרד האוצר, לרוב בשיתוף פעולה עם נציגי העובדים – “ההסתדרות” שמטרתם לדאוג לעובדי המדינה ולהגן על זכויות במקום עבודתם.
את הטבלה העדכנית ניתן לראות כאן.
מדוע למעשה המדינה קובעת שכר מינימום? על איזה צורך באה קביעה זו לענות?
המדינה מנסה למנוע ניצול של עובדים מצד מעסיקים. לא היינו רוצים לראות מצב שבו מכיוון שאני מבוגר או צעיר מדי וקשה לי למצוא עבודה, המעסיק יציע לי שכר נמוך מאוד. לכן קביעת שכר המינימום באה להבטיח יכולת השתכרות, המאפשרת קיום ראוי לאזרחי המדינה. שכר המינימום אמור לאפשר לאזרח להתקיים בכבוד ובהתאם לתנאי החיים בארץ.
לאחר שנחשפנו לזכויותינו, נוכל לסכם עם המעסיק את שכרנו.
להורדת הקובץ לחצו כאן.
זִכרו לשים לב לנושאים הנ”ל לפני שתחתמו על חוזה העסקה שלכם. לִמדו היטב את התקנות והחוקים בישראל, וזאת כדי שתוכלו להיות בטוחים שמבנה השכר שלכם תקין.