השינויים בשוק הצרכנות גרמו גם לשינוי בהרגלי הצריכה שלנו.
היום אנחנו: רוצים יותר, בודקים יותר, מחפשים יותר ורוצים הרבה יותר מוצרים שנשלם עליהם כמה שפחות.
נשמע שמצבנו מבחינה צרכנית טוב מבעבר? כפי שראינו, המצב עדיין טעון שיפור.
אצל צרכן שלא מתנהג בצורה נבונה אפשר לזהות שתי בעיות מרכזיות:
1. קנייה נמהרת (אימפולסיבית)
2. חוסר מודעות לזכויות הצרכן
בעיה ראשונה: קניה נמהרת
למה למהר?
כמעט בכל יום אנו נתקלים בפרסומים מפתים כמו “רק היום50% על כל מוצרי החנות”, “1+1 לשלושה ימים” , “רק לנרשמים היום הנחה של 30%” וכו’. חשבתם פעם איך זה משפיע על הקניה שלנו?
הלחץ המדומה שיוצרות אצלנו הפרסומות של תחושת פספוס במידה ולא נקנה עכשיו, גורמת לנו פעמים רבות לשלוף את הארנק ולקנות מהר מבלי לחשוב על זה לרגע האם אנחנו באמת צריכים את המוצר הזה.
השילוב של פרסום מפתה יחד עם זמינות הכסף בעקבות השימוש בכרטיסי אשראי מאפשרים קניה מהירה, המונעת ברובה מרצון רגעי ולא מצורך ממשי.
כצרכנים נבונים, עלינו לבצע רכישה מסודרת שנובעת מצורך אמיתי שלנו ולא בהכרח רק מהרצון להיות בחזית הטכנולוגיה או האופנה. רכישה שאינה מתוכננת, כפי שהראינו במהלך השיעור, יכולה לגרום לנו להוצאות מיותרות ומכאן להתרחקות מהחלום הפיננסי שלנו.
נקודה למחשבה!
כמה פעמים יצא לכם לקנות מוצר/שרות בגלל שהוא היה מבצע?
בכמה מהמוצרים/ השירותים שרכשתם השתמשתם בסוף?
י
בעיה שנייה – חוסר מודעות לזכויות הצרכן
אי-ידיעה היא חולשה
צרכנים רבים לא מודעים לזכויות המגיעות להם בתחום הצרכנות. ולכן ישנם מקרים רבים בהם נשלם יותר במקרים בהם לא עמדנו על זכויותינו.
חשבו על הפעמים בהם פעלתם בצורה לא מושכלת::למשל כאשר תכננתם לקנות מוצר בגלל פרסום של מבצע ואז במעמד הקניה גליתם שדווקא המוצר שבחרתם לא נכלל בהטבה? או על כך שהתחרטתם על קניה שעשיתם והמוכר לא הסכים להחזיר לכם את כספכם בחזרה.
רובנו לא מודעים לזכויות המגיעות לנו ואי ידיעה זו משפיעה בסופו של דבר על הכיס שלנו.
כבר אמרו בהזדמנויות רבות שידע הוא כוח. אם כך, זיכרו זאת! מודעות לחוקי הצרכנות תמקם אתכם בעמדה עדיפה בבואכם לתבוע את זכויותיכם מול בעל עסק במידה ונדמה לכם כי נהג לא בצורה הוגנת.
לפניכם סוגיות בנושא זכויות צרכן – כך תוכלו לדעת כמה אתם מודעים לזכויותיכם.
לצורך ביצוע המשימה אתם מוזמנים להשתמש בדף ה”גזור ושמור” של זכויות הצרכן, או לנסות ולנחש וכך ללמוד.
לסיכום,
כמו שראינו עולם הצרכנות בימנו מאוד מפתה, לפעמים עד כדי כך שאנו קונים מוצרים שאין לנו צורך ממשי בהם. הפיתוי תמיד יעמוד בדרכנו בין אם זה דרך הפרסומות ברדיו, במחשב ואפילו בעלוני שבת/בעיתונים. אנו צריכים להבין כי אין אנו יכולים להתחמק מזה, אך בעזרת כלים פיננסים ומודעות צרכנית אנו נוכל לשלוט בקניות שלנו ולנצל את ההטבות והמבצעים המוצעים לנו רק במקרים העונים לצרכנים שלנו ולא לאלו של המפרסמים.
איך עושים זאת? על כך בעמוד הבא…