חיסכון הוא השקעה (היום) של סכום קטן למימוש חלומות גדולים (בעתיד). ראינו שיש חלומות אותם אנחנו מעוניינים לממש במהירות יחסית, כגון נסיעה לצפת בקיץ. לעומת זאת, החלפת טלפון, לדוגמה, היא מטרה ארוכת טווח, שהרי אנחנו מחליפים טלפון אחת לפרק זמן ארוך. נבדיל, אם כן, בין חסכונות לטווח קצר לחסכונות לטווח ארוך.
החלטת לחסוך דרך הבנק, מצוין!
אך לפני שאתם בוחרים תכנית חיסכון, בררו מהי התקופה המירבית לחיסכון ומהן נקודות היציאה הניתנות לכם, כדי שלא תהיו מופתעים בהמשך.
י
אחרי שהחלטנו האם לחסוך את כספנו בחסכון לטווח קצר או לטווח ארוך, יש עוד עניין שעלינו לקחת בחשבון לפני שנחשב כמה נוכל להרוויח מתכנית החיסכון – והיא מיסים ועלויות.
כדי לממן את פעילות הממשלה (לדוגמה, מימון בית הספר בו אנחנו לומדים), מוטלים עלינו מיסים כמו מס ערך מוסף (מע”מ) או מס הכנסה. כלל המיסים הנאספים על ידי רשות המיסים במשרד האוצר מחולקים למשרדי הממשלה השונים בהתאם לתקציב המדינה.
בנוסף לאלה קיים מס ריווחי הון, שמוטל על רווח, שנובע מהון כגון ריבית או רווח מהשקעות בבורסה. שימו לב, המס נגבה רק מהרווחים מהריבית ולא מהסכום שהפקדתם. לדוגמה אם חסכתם 10,000 שקלים וקיבלתם 100 שקלים ריבית מהבנק, אז רק המס ילקח רק מ-100 השקלים.
כמו כן, לחלק מהחסכונות יש עלויות נוספות כגון דמי ניהול ודמי שמירה. לכן כשאנו מחשבים כמה כסף יישאר לנו מהחיסכון שלנו עלינו לקחת בחשבון את כלל העלויות.
בעמוד הבא נתרגל את נושא בחירת תכנית החיסכון ונחשב חישובי ריביות בעזרת מחשבון מיוחד לנושא.